Ízében nehéz csokoládés és kakaós tónusok dominálnak gyenge, decens savassággal a háttérben.
Hondurasz állandó polgárháborúnak van kitéve, ami nem tesz jót a mezőgazdaságának. A Hondurászból származó kávé ezért sokáig alábecsült volt a kávészakértők közt, főleg a minőség állandó megőrzése miatt. Ennek ellenére több ültetvényt hozták létre, ahol a kávécserjéknek megfelelő gondoskodást nyújtanak. Ez a honduras kávé épp egy ilyen ültetvényről származik. Magas tengerszint feletti magasságban termesztik és kézzel szedik, ami biztosítékot nyújt, hogy a kávészemek kiváló minőségűek.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé teste közepesen erős, krémes. Ízében nehéz csokoládés és kakaós tónusok dominálnak gyenge, decens savassággal a háttérben. Lecsengése enyhén gyümölcsös, amelyben karamellizált nádcukor is érezhető.
A kávécserjéket Santa Rosa de Copán térségben elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 1100-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Santa Rosa de Copán
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Santa Rosa
Variáns: Caturra / Bourbon / Catuai
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1100-1600 m tengerszint feletti magasságban
Többet a hondurasi kávéról ebben a cikkünkben olvashat.