Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Costa Rica Canet CHOPIN– világos pörkölés (200 g, szemes kávé)

Péter ajánljaLegnépszerűbbÚjdonság

Az ízek tökéletes szimfóniája. Limitált kávé!

Évente nagyon-nagyon sok kávét degusztálunk, és néha rátalálunk egy igazi különlegességre, mint amilyen ez a kosztarikai kávé. Túlzás nélkül, ez a kávé az eddigi specialty kávé kínálatunk top 3-as listájába tartozik.

A Canet farm, Kosztarika egyik legmagasabban fekvő farmja, amely lényegében egy esőerdő. A kávécserjék gazdag flórával és faunával körülvéve növekednek, amely a gazdag ízvilág egyik alappillére.

A farmon belül található a 1,5 hektáron elterülő chopin microlot, ahol ez a kísérleti feldolgozású kávé készült. A kávécseresznyéket majdnem csak a kiszáradásuk előtt szüretelték, majd félig mosott (honey) módszerrel dolgozták fel. A kávécseresznyék magas cukortartalommal rendelkeznek, ennek köszönhetően egy nagyon édes kávé a végeredmény.

A feldolgozás összetettsége és igényessége miatt a microlot évente csupán 500kg zöld kávébabot termel. Szerencsére nekünk sikerült megkaparintanunk a termés felét. Ha szeretné megtapasztalni egy csészében az ízek tökéletes szimfóniáját, kóstolja meg a Chopint.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

5890 Ft
Mennyiség:
Doprava zadarmo

Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 28.03.2025
Min. szavatosság: 28.03.2026
Elkészítését ajánljuk: Filter

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Receptek

aeropress

Klasszikus módszer

300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/

24 comandante kattintás

93 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:30 perc

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük

- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/

- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart

v60

450ml vízhez 30g kávé / 1:15 arány/

22 kattintás Comandante

94 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 3 perc

 

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 90g víz 

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 100g víz 

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz

- ötödik felöntés 2 percnél újabb 100g víz

- 2 perc 30 másodpercnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát

Ízvilág

A kávé aromája nagyon édes, vaníliás-rumos. Teste közepesen erős, teás. Ízében minimális savassággal a mazsola és a méz édessége dominál, amelyet az érett piros szőlő tónusai kísérnek az alkoholos fermentáció enyhe aromájával. Lecsengése a tejcsokoládé ízjegyeit hordozza magában.

Származási hely

A Caturra és F1 variánsú kávécserjéket Tarazzu térségben termesztik 1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket raisin honey módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2024.

További információk

Régió: Tarrazu

Farm: Finca El Canet

Variáns: Caturra, F1-Milenio

Feldolgozás: Raisin honey 

Magasság: 1800 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2024

Értékelések

Értékelések
2 értékelés Értékelés hozzáadása
    Most kaptam meg a kávét,az első főzés nagyon jól sikerült,nagyon finom. Ajánlani tudom
Copyright © 2011 - 2025 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

REGISZTRÁLJON ÉS VÁSÁROLJON KEDVEZMÉNNYEL

Regisztrálok