Az ízek tökéletes szimfóniája. Limitált kávé!
Évente nagyon-nagyon sok kávét degusztálunk, és néha rátalálunk egy igazi különlegességre, mint amilyen ez a kosztarikai kávé. Túlzás nélkül, ez a kávé az eddigi specialty kávé kínálatunk top 3-as listájába tartozik.
A Canet farm, Kosztarika egyik legmagasabban fekvő farmja, amely lényegében egy esőerdő. A kávécserjék gazdag flórával és faunával körülvéve növekednek, amely a gazdag ízvilág egyik alappillére.
A farmon belül található a 1,5 hektáron elterülő chopin microlot, ahol ez a kísérleti feldolgozású kávé készült. A kávécseresznyéket majdnem csak a kiszáradásuk előtt szüretelték, majd félig mosott (honey) módszerrel dolgozták fel. A kávécseresznyék magas cukortartalommal rendelkeznek, ennek köszönhetően egy nagyon édes kávé a végeredmény.
A feldolgozás összetettsége és igényessége miatt a microlot évente csupán 500kg zöld kávébabot termel. Szerencsére nekünk sikerült megkaparintanunk a termés felét. Ha szeretné megtapasztalni egy csészében az ízek tökéletes szimfóniáját, kóstolja meg a Chopint.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Klasszikus módszer
300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/
24 comandante kattintás
93 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 2:30 perc
-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük
- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/
- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart
450ml vízhez 30g kávé / 1:15 arány/
22 kattintás Comandante
94 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 3 perc
-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 90g víz
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 100g víz
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz
- ötödik felöntés 2 percnél újabb 100g víz
- 2 perc 30 másodpercnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát
A kávé aromája nagyon édes, vaníliás-rumos. Teste közepesen erős, teás. Ízében minimális savassággal a mazsola és a méz édessége dominál, amelyet az érett piros szőlő tónusai kísérnek az alkoholos fermentáció enyhe aromájával. Lecsengése a tejcsokoládé ízjegyeit hordozza magában.
A Caturra és F1 variánsú kávécserjéket Tarazzu térségben termesztik 1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket raisin honey módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2024.
Régió: Tarrazu
Farm: Finca El Canet
Variáns: Caturra, F1-Milenio
Feldolgozás: Raisin honey
Magasság: 1800 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2024