A tavalyi év egyik bestsellere.
Néha kimondottan nehéz úgy bemutatni kávéinkat, hogy valóban rá tudjunk mutatni egyedi jellegükre. Valamennyi, a kínálatunkba bekerülő kávé a maga módján különleges, és mi azt szeretnénk, ha Önök megkóstolnák ezeket. De hogy hívjuk fel a figyelmet egy igazi raritásra? Hmm, talán épp ezzel a szöveggel. Az alábbiakban bemutatott kávé tényleg különlegesség számba megy.
Íz kontra történet, vajon melyik fontosabb? Ebben az esetben a győztes egyértelműen az íz, amely mintha egy másik bolygóról származna. Rodrigo Sanchez Valencia a nagypapája által alapított farmon látta meg a napvilágot. Egész életében itt dolgozott, a nagypapája megtanította neki a mesterség csínját-bínját, majd mikor meghalt, mindent ő örökölt. Ő a farm egyedüli tulajdonosa. Az ültetvény védett övezetben található, mikroklímája tökéletes a kávécserjék termesztésére.
Rodrigo megértette, mi a harmadik hullámú kávétermesztés, és mit jelent a minőségi kávé. Nagy hangsúlyt fektet a termesztés mikéntjére, a kizárólag érett cseresznyék szüretelésére és a feldolgozásra is. Épp a feldolgozás teszi a kávét különlegessé.
Rodrigo már régóta kísérletezik a feldolgozási módszerekkel. 2017-ben kezdte fejleszteni a hideg fermentáción alapuló metódust. A hidegnek köszönhetően a fermentáció folyamata lelassul, és csak kisebb mértékben megy végbe. Ez eredményezi a jóval tisztább ízt, amelyből hiányzik a fermentáció alatt kialakuló szegfűszeg és egyéb fűszerek tónusa. Hogy a kémiai folyamat ne legyen túl kevés, pink bourbon fajtával kísérletezett, amely valamennyi kávé közül a legmagasabb cukortartalommal rendelkezik. Rózsaszín bourbon + hideg fermentáció = ízrobbanás
A kávét elvittük a szlovákiai Two Coffee Champs fesztiválra is. Kíváncsiak voltunk az emberek reakcióira. A visszajelzés túlment mindent elképzelésen. Olyannyira ízlett mindenkinek, hogy néhány órán belül a teljes készletet eladtuk. Ha tehát egyetlen kávét ajánlhatnék csak a kínálatunkból, biztosan ez lenne az.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Elkészítését ajánljuk: eszpresszó, moka, french press
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Aromája átható és édes, melyben a levendula is érezhető. Közepesen erős, teás. Ízében az érett gyümölcsök, mint a barack és mandarin édessége dominál. A háttérben a citrusok enyhe aciditása érezhető levendulával kiegészülve. Lecsengése enyhén kesernyés, karamelles.
A pink bourbon variánsú kávécserjéket Huila térségben, vulkanikus talajon termesztik 1700 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket hideg nedves fermentációs módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2024.
Régió: Huila
Farm: Finca Monteblanco
Farmer: Rodrigo Sanchez Valencia
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: pink bourbon
Feldolgozás: hideg nedves fermentáció
Magasság: 1700 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2024
SCA pontszám: 88