"Fantasztikus, nem vártam ilyen érdekes ízt"
"Aztaaa! A világosra pörkölt kávékat kedvelem, de ez kellemes csalódást okozott!"
"Készítene nekem még egy eszpresszót? Idehívom aput is, hogy megkóstolja.”
Ez csak néhány vélemény a Kávé-, tea- és csokoládéfesztiválról, ahol bemutattuk a Libericát. Az arabicáról és a robustáról már biztosan hallottak, sőt meg is kóstolták. A kávétermelés 99 %-át ez a két fajta teszi ki. De vajon mi alkothatja a fennmaradó egy százalékot?
A COFFEEIN kávépörkölőnknek sikerült Lukától / szintén rajta keresztül érkezett a sumatra aceh/ egy olyan kávét beszerezni, amely ebbe az egy százalékba tartozik: ez a különleges excelsa liberica (Coffea Liberica).
„Az excelsa egészen elvarázsolt minket,“ mondta Luka. „Egyrészt minősége miatt, másrészt pedig amiatt, hogy egy olyan kávéfajtáról van szó, amely vadon terem, szimbiózisban a környezetével. Tehát ez egy „rare coffee“, amely lenyűgöző tónusokkal rendelkezik. Virágos, édes kávé erős testtel, illetve a bogyós gyümölcsök különleges tónusaival, de mégis teljesen más karakterrel, mint az arabica.“
Ez a kávé egy 2016-ban leégett őserdőből származik. A Fendi és Dedik alkotta testvérpár, akik az agroerdészet úttörői a kávétermesztés terén, elhatározták, hogy újjáélesztik az erdőt. A liberica cserjéken kívül borókát, citruszféléket és egyéb fafajtákat is telepítettek, így egy érdekes ökoszisztéma jött létre. Ez az őserdő biztosítja 23 farmercsalád megélhetését, ők gondoskodnak az erdőről /és a kávécserjékről is/.
100 % Liberica - Excelsa
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City +
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé aromája édes, karamelles, azt mondanánk, kekszes jellegű (mint a frissen sült teasütemény). Az ízét nehéz leírni, mivel ez egy különleges kávéfajta, így az íze is teljesen más, mint az arabicáé. Sokkal karamellesebb, csokisabb, érződik benne a kakaó, de a citruszos aciditás és a virágos édes tónusok is. Sőt, a robusta földes, kesernyésebb íze is felbukkan, ami valóban egyedi ízélményt eredményez.
Az Excelsa variánsú kávécserjéket a kelet-jávai Jombang térségben található Anjasmoro hegységben , vulkanikus talajon termesztik 1000 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás,2022.