Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Vietnam Lang Biang extended natural-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Újdonság

Specialty vietnami kávé egy felvidéki farmertől!

Ez a kávé egy arany csillagot szerzett a nemzetközi GREAT TASTE AWARDS 2022 versenyen, ezzel a világ kávéinak élvonalába került.

2016-ban Marián egy hónapos vakációra ment Vietnámba, ahol végül ott ragadt, és már nem tért vissza. Sorsa másképp alakult, hiszen a vakációja alatt első látásra beleszeretett a feleségébe, Limbe. Lim egy olyan törzsből származik, amely már több, mint 100 éve kávét termeszt. Marián csatlakozott a családi kávétermesztés munkálataihoz és napjainkig specialty kávét készít.

Marián története a mai napig lenyűgöz minket. Kávéja idén már a negyedik éve szerepel kínálatunkban, melynek minősége évről évre magasabb szinteket ér el. Az idei év kávéi azonban nagyon különlegesek számunkra, mivel volt szerencsénk személyesen hozzájárulni eme remekműhöz. Részt vettünk a kávécseresznyék betakarításában, szortírozásában és feldolgozásában. Most pedig pörköljük a kávébabokat.

Idén négy különböző feldolgozási módszerrel készített kávé szerepel a kínálatunkban. Mindegyik kávénál képes dokumentációt készítettünk a konkrét feldolgozási módszerről/ lejjebb a további információ részben/. Kíváncsi, hogy hogyan befolyásolják a különböző feldolgozási módszerek a kávé ízét?

Régió: Dalat, Lang Biang
Farmer: a K’Ho törzs családjainak együttműködése
Feldolgozó állomás: ZanYa
Variáns: Bourbon, Typica, Caturra, Catimor
Feldolgozás: száraz – extended natural
Magasság: 1500 - 1700 m n. m.
Szüret: kézi,szelektív 2023/2024

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

4990 Ft
Mennyiség:
Doprava zadarmo

Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 18.10.2024
Min. szavatosság: 18.10.2025
Elkészítését ajánljuk: Filter

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Receptek

v60

450ml vízhez 30g kávé / 1:15 arány/

19-20 kattintás Comandante

95 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 3 perc

 

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 90g víz 

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 100g víz 

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz

- ötödik felöntés 2 percnél újabb 100g víz

2 perc 30 másodpercnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát

 

Ma egyedül kávézom RECEPT 

300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/

18-19 kattintás Comandante

96 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:45- 3 perc

 

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz 

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 60g víz 

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 60g víz

- ötödik felöntés 2 percnél újabb 60g víz

2 perc 15 másodpercnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát

aeropress

Klasszikus módszer

300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/

24 comandante kattintás

93 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:30 perc

 

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük

- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/

- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart

Ízvilág

Aromája átható és édes, enyhén kesernyés, amely a zsályára emlékeztet. Teste közepesen erős. Ízében a szárított trópusi gyümölcsök nehezebb tónusai dominálnak. A háttérben a fekete ribizli enyhe savassága érezhető. Lecsengése kesernyés a karamell tónusaival.

Származási hely

A Bourbon, Typica, Caturra és Catimor variánsú kávécserjéket Dalat térségben termesztik 1500-1700 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket meghosszabított száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2023/2024.

További információk

Extended natural ( kiterjesztett száraz módszer ) 

Az extended natural a klasszikus száraz módszer egyik variációja, amelynél a meghosszabított szárítási időre helyezik a hangsúlyt. Gyakran használják az ellenőrzött fermentáció módszerét is ennél az eljárásnál. A módszer növeli a kávé ízének összetettségét és intenzitását. 

Folyamat: 

  1.  A szüret és szortírozás után a kávécseresznyéket rövid időre tartályokba helyezik, ahol 14 óráig oxigén jelenlétével erjesztik. Ez kiemeli a  kávé gyümölcsös tónusait. 14 óra elteltével a cseresznyéken laktobacilusok keletkeznek.
  2. Ezt követően a cseresznyéket vízzel átmossák és a további szárítás megegyezik a száraz feldolgozás eljárásával.

1 2 3 4 5 6 

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok