Gyönyörű virágos aromával rendelkezik. Ízében gyümölcsös tónusok széles skálája, csokoládé és mogyoró érezhető.
A kávé anyaföldje Etiópia, Yirgacheffe területe. Kaffa tartományból, az erdőben vadon nőtt cserjékről terjedt szét az egész világon. A legenda szerint egy Khaldi nevű pásztor észrevette, ahogyan a bárányai kávébogyókat ettek, aminek hatására nagyon éberek lettek, futkároztak és tele lettek energiával. Khaldi is kipróbálta a kávébogyókat, melynek során „felfedezte“ a kávé hatását. A teljes történetet a kávé elterjedéséről Afrikából a világ többi tájára, a blogunkban olvashatja el.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 1000 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/
24 kattintás Comandante
96 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 2:30-3 perc
-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 90g víz
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 90g víz
- 2 percnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát
Klasszikus módszer
300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/
20 comandante kattintás
93 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 2:30 perc
-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük
- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/
- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart
A kávé teste közepesen erős. Gyönyörű virágos aromája már az elején elvarázsol . Ízében a gyümölcsös tónusok széles skálája, valamint dió és csokoládé érezhető. Virágos aromája átszűrődik az italba is. Lecsengése édes, enyhén gyümölcsös, az étcsokoládé tónusaival.
A kávécserjéket Yirgacheffe térségben elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 1700-1900 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Yirgacheffe
Farm: a környék kistermelői
Variáns: vadon növő
Feldolgozás: nedves, napon szárítva
Magasság: 1700-1900 m tengerszint feletti magasságban
Többet az etiópiai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.