Ízében a friss trópusi gyümölcsök édes tónusai dominálnak tejcsokoládéval és nádcukorral kombinálva.
Termékeny, vulkanikus talajon termesztik a fenséges Irazú vulkán alatt. A San Marcos de Tarrazú régióból származik, és nemcsak kiváló minőséggel, hanem érdekes történelemmel is büszkélkedhet, amely már 1821-ben elkezdődött.
Felismerve a kávétermesztésben rejlő lehetőségeket, a Costa Rica-i kormány kávémagokat osztott szét ingyenesen, így ösztönözve a fiatal családokat a kávéfák termesztésére, mely a kávét "nemzeti sportággá" alakította. Ennek a stratégiának köszönhetően ma olyan kávét kóstolhatunk, amely gazdálkodók generációinak eredménye, akik elkötelezettek az egyedi kávétermesztés iránt.
Full City árnyalatra pörköljük, ennek köszönhetően a kávé közepesen erős, kiegyensúlyozott ízű testet kapott, melyben a tejcsokoládé, a friss trópusi gyümölcsök és a nádcukor édes jegyei dominálnak. Enyhén kesernyés, narancshéjra emlékeztető utóíze minden korttyal egy kellemes befejezést kínál.
A kávéfákat 1300-1800 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik, ahol a vulkanikus talaj és a tökéletes tarrazúi mikroklíma hozzájárul a cseresznye lassú beéréséhez, ami biztosítja az ízek gazdagságát és összetettségét. Ennek a kávénak a szemeit kézzel szüretelik, és gondosan válogatják, így biztosítva, hogy a régió legjobb darabjai kerüljenek a csészékbe.
Élvezze ki Costa Rica-i kávénkat, és hagyja magát elragadni gazdag ízprofiljával, amely nemcsak a termesztés egyedi körülményeit tükrözi, hanem azt a mély hagyományt és szenvedélyt is, amely szorosan összefügg a Costa Rica-i kávétermesztéssel.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé teste közepesen erős, édes. Ízében a friss trópusi gyümölcsök édes tónusai dominálnak tejcsokoládéval és nádcukorral kombinálva. Lecsengése enyhén keserű, a narancshéj ízére emlékeztet.
A kávécserjéket az ország nyugati részén, San Marcos de Tarrazú térségben vulkanikus talajon termesztik 1300-1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: San Marcos de Tarrazú
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: La Pastora
Variáns: Caturra / Catuai
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1300-1800 m tengerszint feletti magasságban
Többet a kosztarikai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.