Ízében a kakaós tónusok kíséretében édes és csokoládés tónusok dominálnak.
Peru Dél-Amerika nyugati partján található. Az ország éghajlata nagyon változatos, a keleti síkságon trópusi éghajlat uralkodik, míg az ország nyugati részén sivatag lepi el a part mentét. A mi szempontunkból azonban az Andok hegység a legizgalmasabb, mivel a hegység keleti lejtőjén kávét termesztenek.
Peruban kizárólag Arabicát termesztenek, legfőképp Typica és Caturra variánsokat. Az Arabica kávé 95 %-a a környék kistermelőitől származik, akik mindössze 2-3 hektár földterületen gazdálkodnak. Többnyire olyan gazdálkodó családokról van szó, akiknél hosszú hagyománya van a kávé termesztésének. A szüret után a kistermelők tökéletesen vörös kávécseresznyéjüket tisztességes áron eladják a feldolgozó állomásnak. A kínálatunkban szereplő pörkölt szemes kávé a Juan Marco El Palto feldolgozó állomástól származik, amely különböző tanúsítványokkal rendelkezik, és több előkelő Cup of Excellence helyezés birtokosa, valamint hosszú távú céljai közé tartozik eme pozíció megtartása.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé teste hatalmas és erős. Ízében a kakaós tónusok kíséretében édes és csokoládés tónusok dominálnak . Lecsengése enyhén savas és keserű, a grépfrút és narancshéj ízeire emlékeztet.
A Caturra, Typica és Catimor variánsú kávécserjéket a perui Andokban, El Palto térségben, vulkanikus talajon termesztik 1300 - 1800 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: El Palto
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozó állomás: Juan Marco El Palto
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Caturra / Typica / Catimor
Feldolgozás: nedves, napon szárítva
Magasság: 1300 - 1800 m tengerszint feletti magasság