Édes, karamelles íz a tejcsokoládé és dió aláfestésében. Nagyszerű kávé eszpresszóhoz.
A Santa Ana vulkántól délre fekvő, termékeny vulkanikus talajokon termesztett kávé összetéveszthetetlen ízt kínál, amely a hegyvidéki terep, az enyhe éghajlat és a gazdag vulkánikus talaj kombinációjának eredménye.
A Bourbon fajta magas cukortartalmáról és finom ízárnyalatairól ismert. Ezt a kávét Full City árnyalatúra pörköljük, ami kiemeli természetes édességét és összetettségét. A kávé közepes testet kínál, lágy karamell és diós felhanggal, amelyet tejcsokoládé egészít ki, így ideális választás egy csésze eszpresszó elkészítéséhez.
Az El Salvador Santa Ana kávé nem csak az ízről szól. Az El Salvadort sújtó polgárháború utáni kitartás és újjászületés története. Az ottani kávétermelés gyökerei egészen a 19. századig nyúlnak vissza, és a helyi gazdálkodók szenvedélyének és elszántságának köszönhetően a kávé ismét a gazdaság alappillére lett, és számos Cup of Excellence díjat nyert.
A kávészemeket kézzel gyűjtik és nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. A kávét 1400-1600 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik, ami megadja a kávébabnak az ideális növekedési feltételeket.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé teste közepesen erős, enyhén borsos. Ízében a szárított trópusi gyümölcs édes-savas tónusai dominálnak tejcsokoládéval, valamint a barack és a meggy édességével kombinálva. Lecsengése enyhén keserű, a narancshéj és a karamellizált nádcukor ízére emlékeztet.
A kávécserjéket a Santa Ana vulkántól délre, Santa Ana térségben vulkanikus talajon termesztik 1400-1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.
Régió: Palo de Campana, Santa Ana
Farm: San Jose La Cumbre
Feldolgozó állomás: San Jose
Variáns: Bourbon (sárga, piros)
Feldolgozás: Nedves, napon szárítva
Magasság: 1400-1600 m tengerszint feletti magasságban
Többet a salvadori kávéról ebben a cikkünkben olvashat.