Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Kenya Kiptebes-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Újdonság

Gyöngykávé Kenyából

A Kiptebes feldolgozó állomásra csak gyalog lehet eljutni. A farmerek egy része gyalogosan, a hátán viszi leadni a termést akár 10 km-es távolságból is. A Kiptebes Kenya nyugati részén, a Nandi régióban található hegyvidéki környezetben. Ezt a feldolgozó állomást 2016-ban alapította 6 farmer, akik minőségi kávétermesztéssel kezdtek foglalkozni. Ma már 290 tagja van, ebből 45 nő.

Erről a feldolgozó állomásról egy valódi különlegességet, a gyöngykávét hoztuk el Önöknek. A gyöngykávé tulajdonképpen egy „félresikerült” kávémag. Egy cseresznyében általában 2 bab fejlődik, de olykor megtörténik, hogy csak az egyik növekedik, és gömbölyű formájú lesz. Azt mondják, ez az egy babocska két bab ízével rendelkezik.

A gyöngykávét kézzel válogatják. A cseresznyéket megmossák, kiválogatják, vizes malom segítségével lehántolják, majd 18 órán keresztül fermentálódni hagyják. Ezután még egyszer átmossák, és közvetlenül a napon szárítják. Szárítás után a farm alkalmazottjai minden egyes kávébabot megvizsgálnak, a gyöngykávét külön teszik. Így jön létre egy specialitás gyöngykávéból. A világ kávétermelésének csupán 5%-át alkotja.

2023-ban ez a feldolgozó állomás csupán hat zsák gyöngykávét termelt. Ebből két zsákot mi vásároltunk meg, így Önök is megkóstolhatják ezt a kávékülönlegességet.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

5100 Ft
Mennyiség:
Elfogyott
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Elfogyott
Pörkölés: 15.05.2024
Elkészítését ajánljuk: Filter

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Receptek

v60

300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/

26 kattaintás Comandante

96 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:30- 3 perc

-első felöntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz 

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 90g víz 

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 90g víz 

- 2 percnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát

aeropress

Klasszikus módszer

300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/

20 comandante kattintás

93 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:30 perc

-első felöntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük

- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/

- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős, karamelles. Ízében a tejcsokoládé és karamell édessége dominál, melyet a citrusok enyhe aciditása kísér. Lecsengése hasonlóan édes szellemű.

Származási hely

A Batian, Ruiru11 és K7 variánsú kávécserjéket Nandi térségben, vulkanikus talajon termesztik 1650 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd egyenes napon szárítják. Kézi szüret és válogatás, 2023.

További információk

Régió: Nandi
Feldolgozó állomás: Kiptebes
Farmer: környék kistermelői /292 farmer/
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Batian, Ruiru11, K7 /peaberry/
Feldolgozás: nedves- fully washed
Magasság: 1650 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2023
SCA pontszám: 88

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!