Gyümölcsös és édeskés ízvilág. Ez a GOOD VIBES ONLY tavaszi kávé blendünk. Kiváló a filteres kávé és a gyümölcsös eszpresszó szerelmesei számára.
A GOOD VIBES ONLY nemcsak egy kávé, hanem egy gondolat, melyet szeretnénk széles körben elterjeszteni . Már néhány éve igyekszem e mottó alapján élni. Pozitívan gondolkodni és pozitív rezgéseket közvetíteni magam körül. Meggyőződésem, hogy gondolkodásunk nagy hatással van arra, ami az életünkben zajlik. Az agy egyaránt adó és vevő, ezért gondolkodásunk felelős azért, milyen is az életünk úgy általában.
Olyan ez, mint egy „voodoo“? Semmibe se kerül, ha kipróbálják. Gondolkodjanak pozitívan, hozzanak fényt a környezetükben élők számára. Meglátják, miként változik meg a világ Önök körül.
Ez a kávé a GVO gondolatának terjesztője, az új tavaszi kávékeverékünk. A keveréket úgy válogattuk és pörköltük, hogy szebbé tegye a tavaszi reggeleket és napokat. Ízvilága szikrázó, édes és gyümölcsös. Filteres kávé vagy gyümölcsös eszpresszó készítéséhez ajánljuk
100 % Arabika blend
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/
20 comandante kattintás
93 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 2:30 perc
- első felöntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük
- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/
- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart
450ml vízhez 30g kávé / 1:15 arány/
23 kattintás Comandante
94 °C hőmérsékletű víz
Extrakció 3 perc
-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert
- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 90g víz
- harmadik felöntés 1 percnél újabb 100g víz
- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz
-ötödik felöntés 2 percnél 100g víz
- 2 perc 30 másodpercnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát
Teste közepesen erős, teás és lédús. Aromájában az édes gyümölcsök széles skálája érezhető. Ízében szintén édes, gyümölcsös tónusok dominálnak mint az eper, nektarin, áfonya és ananász. Lecsengése enyhén kesernyés a karamell édes tónusaival és a narancshéj kesernyességével.
Az új tavaszi keverékünket 3 édes specialty kávé alkotja Etiópiából, Kenyából és Jávából. Az etióp és kenyai kávék nedves feldolgozáson estek át a jávai kávé pedig anaerob fermnetációval lett feldolgozva. Eme kombinációnak köszönhetően a kávékeveréknek édes és egyedi az ízvilága. Kézi szüret és válogatás, 2022.